Eenbes Basisonderwijs

Deze school maakt deel uit van Eenbes Basisonderwijs: het bestuur van 25 basisscholen in Geldrop, Mierlo, Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout, Mariahout, Heeze en Nuenen. Het bestuursbureau is gevestigd in Geldrop.

 

Samen vernieuwend leren

Eenbes Basisonderwijs staat voor Samen Vernieuwend Leren. Eenbes maakt gefundeerde keuzes voor onderwijsvernieuwing en zorgt dat scholen kennis met elkaar delen.

 

Wat hebben kinderen nu en straks nodig?

Om die vraag draait het innovatiebeleid van Eenbes Basisonderwijs. Eenbes stimuleert de inzet van vernieuwende denkstrategieën en slimme technieken zoals mindmaps. Ook samenwerken krijgt veel aandacht: in coöperatieve werkvormen leren kinderen al jong hoe ze constructief met elkaar omgaan. En door ICT efficiënt in te zetten maakt Eenbes de kinderen mediawijs. Allemaal belangrijke vaardigheden in de 21ste eeuw!

 

Een innovatieproject begint meestal met een pilot op 1 of meer scholen. Daarna haken de andere scholen aan. Door projecten te starten en aan elkaar over te dragen, leren de scholen van elkaar. Alle medewerkers blijven zich ontwikkelen. Net als de kinderen.

 

Toekomstbestendige basis

De scholen van Eenbes Basisonderwijs geven kinderen een stevige basis mee, waarvan ze hun leven lang plezier hebben. De kinderen ontwikkelen zich op een positieve manier tot kritische, zelfstandige en sociaal vaardige medeburgers.

 

Bezoek de website van Eenbes Basisonderwijs.