Vanja Hartog

Onderwijs assistente groep 1-2

vanja.hartog AT eenbes DOT nl

In 2004 ben ik begonnen met de cursus SPW, daar op volgend ben ik in 2005 de opleiding onderwijs- assistente gaan doen aan het ROC en heb in 2007 mijn diploma behaald.

Tijdens de opleiding ben ik stage gaan lopen in Gerwen en heb zo de school en kinderen leren kennen.

Na mijn diploma heb ik de mogelijkheid gekregen om met veel plezier als Remedial Teacher aan de slag te kunnen gaan.

In de loop der jaren ben ik me steeds meer gaan ontwikkelen in de onderbouw, vooral de kleuters hebben mijn hart veroverd.

De laatste jaren heb ik als onderwijs assistente, samen met mijn collega's,  de groepen 1 en 2 mogen doen.

Door de ontwikkelingen in het onderwijs en de komst van combinatieklassen is het van belang dat je als onderwijs assitente een aangename aanvulling bent voor alle partijen.

Ieder kind is bijzonder en wil op zijn/ haar manier extra aandacht krijgen.

Mijn bijdrage is om dat beetje extra aan de kinderen te kunnen geven.

Je geeft ze al spelend en ontdekkend het gevoel de uitdagingen aan te kunnen.

"Ik kan het niet", wordt dan "Ik kan het!", wat een heerlijk groeiproces...