Manon de Boer

Leerkracht groep 1-2

manon.deboer AT eenbes DOT nl
Mijn naam is Manon de Boer-Janissen, getrouwd met Henk en moeder van een kanjer van een zoon: Wietse.
Ik sta al geruime tijd voor de klas (stiekem zo’n vijftien jaar toch al weer gauw).
Op diverse scholen heb ik gewerkt en ook in diverse groepen: homogene groepen en combinatiegroepen.
Van onderbouw tot de bovenbouw. Grote scholen en kleine scholen. Ik heb met veel groepen en daarmee ook met veel kinderen mogen kennis maken en mogen samenwerken. Elke keer hebben we veel van elkaar geleerd. De kinderen van mij en ik zeker ook van de kinderen. In het onderwijs ben je nooit uitgeleerd .
Lesgeven is gewoon het leukste werk dat er is. Afgelopen tijd ben ik veel bezig geweest met “bewegend leren” en hoe dit voor sommige kinderen een andere manier van leren kan zijn.
In het onderwijs is geen dag hetzelfde en dat maakt het zo leuk. Geen kind is hetzelfde en daar ligt de uitdaging van het vak: er voor zorgen dat elk kind zich veilig voelt en het gevoel heeft dat hij/zij oké is en mag zijn zoals hij/zij is.
Als een kind lekker in zijn vel zit komt dat leren van zelf. Goed blijven observeren en samen met kinderen in gesprek blijven, ook bij de kleuters. Tezamen levert dit heel veel waardevolle informatie op, waardoor je de kinderen nog beter kunt begeleiden en verder kunt helpen in hun eigen ontwikkeling.
Daarnaast ben ik er van overtuigd dat je er in het onderwijs nooit alleen voor staat. Als team ben je aan verantwoordelijk voor alle kinderen en heb je elkaar nodig, niet alleen op basis van elkaars expertise maar ook gewoon als mens. "There is no I in team...", dat zegt mijns inziens genoeg!
In mijn vrije tijd probeer ik te sporten: hardlopen en spinning, dat moet ook wel als je in je vrije tijd van lekker eten en koken houdt voor familie en vrienden, dan moet je wel een beetje blijven bewegen. Ik ga er graag op uit met vriendinnen en met mijn mannen in het weekend.
Ik werk samen met juf Inge in groep 1/2. Mijn werkdagen zijn : ma di en woe. Voor vragen kunt u na schooltijd altijd bellen of mailen:  manon.deboer@eenbes.nl