Carmen Latour

Intern Begeleider
Brede school Heuvelrijk en Basisschool Sint Jozef

carmen.latour AT eenbes DOT nl

Vanaf schooljaar 1994-1995 ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Inmiddels heb ik als groepsleerkracht gewerkt in alle groepen en alle mogelijke combinatiegroepen. 

Met diverse diploma's op zak (waaronder Middenmanagement, Intern Begeleiding, coaching, coöperatief werken, Met Sprongen Vooruit), werk ik inmiddels als Intern Begeleider In Nederwetten en Gerwen. 

 

Op beide scholen werken we meer en meer volgens het concept Kansrijke Combinatiegroepen. Scholen worden hiermee sterker 'in de basis'. Door het werken aan leerkrachtvaardigheden krijgen leerkrachten meer grip op de complexiteit van combinatiegroepen. Kwalitatief sterke instructies, het verminderen van het aantal instructies én het sociaal en interactief leren zijn de belangrijke pijlers. 

Daarnaast werken we aan vaardigheden die kinderen in hun werkzame leven nodig zullen hebben; samenwerken, probleemoplossend / creatief / kritisch denken en communiceren, en dat alles onderbouwd met ICT vaardigheden. Ons onderwijs (DenkBeelden, coöperatief werken en het leren in combinatieklassen) is '21th century proof'.

 

Als Intern Begeleider begeleid ik de leerkrachten in hun dagelijkse werk. Ook denk ik mee welke ondersteuningsvorm voor kinderen en/of ouders het meest passend is.

Wanneer u zorgen en/of vragen hebt over de ontwikkeling van uw kind, gaat u eerst naar de groepsleerkracht om uw zorgen te bespreken. Indien nodig kijk ik als Intern Begeleider mee in het traject. Samen met u en de leerkracht bespreken we de vervolgstappen die wenselijk zijn. 

Wat is er nodig om te ontwikkelen? Hoe kan ik daarbij helpen?

Is het wenselijk om een externe erbij te gaan betrekken?

 

We werken samen het ons eigen Expertise Netwerk, het CMD en de GGD Nuenen en diverse praktijken (logopedie, fysiotherapie, ergotherapie, ...) in de regio.

Maar onze belangrijkste gesprekspartner bent u als ouder. U kent uw eigen kind immers het beste!

 

Kom gerust langs! 

 

 

 

Naar overzicht