Wel of niet naar school met corona-gerelateerde klachten

Beste ouders/verzorgers,

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag werd gezegd dat kinderen in de basisschoolleeftijd met een neusverkoudheid gewoon naar school kunnen. Daarmee komt de eerder meegestuurde "beslisboom" te vervallen.
Hieronder heb ik nog eens de volledige tekst van het RIVM ingevoegd, omdat er nog geen nieuwe beslisboom is opgesteld. Hieruit blijkt dat kinderen die hoesten (meer dan een keertje) en neusverkouden zijn NIET naar school mogen. Een snotneus of loopneus alleen is geen probleem, maar dit mag dus niet in combinatie met hoestklachten, koorts of benauwdheid. Wij zullen kinderen die (flink) hoesten dan ook naar huis sturen.
In onderstaande tekst staat ook beschreven wat te doen als er thuis corona is geconstateerd en of en wanneer er getest moet worden.

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Harold Jacobs,
directeur basisschool Sint Jozef
 

Tekst RIVM:

Voor kinderen op de kinderopvang of in het basisonderwijs* geldt:

  • Heeft het kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de kinderopvang of naar de basisschool. Het kind hoeft niet getest te worden op corona.  Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is.  Dan moet hij of zij thuisblijven.
  • Heeft het kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten,  dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn. Het kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.
  • Heeft het kind ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijft iedereen in het huishouden thuis.
  • Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. Krijg het kind klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.
  • Komt het kind terug uit een gebied dat een oranje of rood reisadvies heeft vanwege corona of krijg je een notificatie met de Coronamelder-app , dan gelden voor kinderen tot en met 12 jaar de bovenstaande adviezen. Zij mogen wel naar school of de kinderopvang. Voor iedereen ouder dan 12 jaar geldt dat ze na terugreis uit een oranje of rood gebied of na melding van de coronamelder-app 10 dagen thuis moeten blijven (quarantaine).