Update Coronavirus 16-03-2020

15-03-2020 heeft het kabinet besloten om de scholen in Nederland vanaf morgen te sluiten om de gevolgen van het corona-virus zo goed als mogelijk in te dammen. De scholen zijn in ieder geval dicht tot  maandag 6 april.

Alleen voor de opvang van leerlingen van ouders in zogeheten vitale beroepen (zorg, leraren, hulpdiensten, openbaar vervoer, medewerkers in de voedselketen, transport van brandstoffen, vervoer van afval en vuilnis, kinderopvang, media en communicatie, noodzakelijke overheidsprocessen)
blijven scholen open. 

Vanavond hebben we met de teams van brede school Heuvelrijk en basisschool Sint Jozef bij elkaar gezeten en de volgende afspraken gemaakt:

  • We verzoeken alle ouders om hun kinderen thuis te laten als zij niet beiden in één van de bovengenoemde vitale beroepen werken;
  • Als ouders wel in deze beroepen werken, maar hun kind heeft verkoudheidsklachten, moeten kinderen ook thuis blijven;
  • Kinderen van de Sint Jozefschool worden opgevangen op brede school Heuvelrijk in Gerwen; daar zullen ook de leerkrachten van de Sint Jozefschool aanwezig zijn;
  • Ouders komen niet met de kinderen mee naar binnen. De leerkrachten halen de kinderen buiten op;
  • De kinderen worden gedurende de schooltijden van brede school Heuvelrijk opgevangen (maandag, dinsdag, donderdag van 8.30 tot 14.45 uur en woensdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur);

- In de komende dagen zal een aantal leerkrachten zich bezig houden met de opvang van de kinderen; de overige leerkrachten gaan aan de slag met het organiseren van onderwijs op afstand. Hoe er dat precies uit komt te zien, kunnen we nu nog niet zeggen.

Tot slot willen we u vragen om vanavond aan de eigen leerkracht(en) van uw kind(eren) een mailtje te sturen waarin u aangeeft of uw kind(eren) wel of niet naar school komen deze week. U mag dat van dag tot dag aangeven, zodat wij een overzicht hebben van het aantal kinderen dat op de verschillende dagen opvang nodig heeft. (emailadressen: zie website school)

U mag van ons verwachten dat we het uiterste doen om de kinderen van bovengenoemde ouders op te vangen. Wij zijn echter geen opvangorganisatie en zijn dan ook niet als zodanig uitgerust. Het heeft dan ook absoluut de voorkeur als ook ouders met vitale beroepen zelf voor opvang zorgen. Vanuit de overheid wordt echter wel ontraden de kinderen door opa en oma of andere mensen op leeftijd te laten opvangen; in dat geval is opvang op school beter.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, zal ik u via deze weg daarvan op de hoogte brengen. Mochten er van uw kant vragen zijn, kunt u mij altijd mailen.

Met vriendelijke groet,

Harold Jacobs,
directeur
basisschool Sint Jozef
brede school Heuvelrijk